RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjener best i Hollywood

Sist oppdatert:
Denne karen håver inn mest av Hollywood-stjernene.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det er yndlingen Will Smith som troner øverst på lønnsstigen. Med en årslønn på 400 millioner kroner, eller 80 millioner dollar, tjener han for eksempel 150 millioner mer enn fotballens Hollywood-stjerne David Beckham. Beckham er fotballens best betalte med en total årsinntekt på nærmere 250 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Smith tjener med det desidert mest av de største skuespillerne i filmbyen.

- Mest hardtarbeidende
Da skulle det da også bare mangle at han var den som arbeidet hardest av dem, noe som kommer til kjenne gjennom omtalen som «den mest hardt-arbeidende mannen i Hollywood».

Han spilte senest i blockbusteren «I Am Legend».

Tett etterfulgt følger Johnny Depp, med en årslønn på 360 millioner kroner, eller 72 millioner dollar.

Stjernen fra blant annet «Pirates of the Caribbean» og senest «Sweeney Todd» er også av dem som produserer mest i filmbyen. i skrivende stund er han ifølge Imdb.com involvert i hele seks kommende prosjekter, som for eksempel «Sin City 3».

Austin Powers nummer tre
Man må ta et lengre hopp for å nå tredjeplassen, som innehas av Mike Myers, blant annet kjent fra Austin Powers-filmene. Han håver inn 275 millioner kroner i året.

Tredjeplassen må han imidlertid dele med Eddie Murphy. Dette kan vel omtales som rettferdig, siden de begge har vært særs delaktige i å ha gjort Shrek-filmene til landeplager verden over de siste årene.

Sjekk resten av listen i faktaboksen til høyre.

Kvinner tjener dårligst
Først nå ser vi den best betalte kvinnen, Cameron Diaz. Hun tjener 250 millioner kroner i året - også godt hjulpet av de nevnte Shrek-filmene.

Hun er den eneste kvinnen som tjener over 200 millioner i året. Til sammenligning kan det sies at de sju best betalte mennene gjør nettopp det. For de ti best betalte mannlige skuespillerne tjener til sammen dobbelt så mye som de ti best betalte kvinnelige skuespillerne.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere