RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjener de mer enn deg?

Foto: Jason Merritt/Getty Images
Ja, antakeligvis...

(SIDE2:) Hollywood-kjendisene merker neppe noe til finanskrisa. Nå har magasinet Parade avslørt hva stjernene tjente i fjor.

Og det er ikke snakk om småpenger, ifølge Splash News.

Store summer
Jennifer Aniston var med i to filmer i fjor, «Management» og «Marley and Me». Det er suksessen til den siste filmen som først og fremst har hjulpet på lønnssjekken hennes. Hun tjente 27 millioner dollar (182 millioner kroner) - som for øvrig er samme sum som i 2007.

Rival Angelina Jolie er opptatt med å oppdra barn i Frankrike. Hun tjente likevel 14 millioner dollar (94,6 millioner kroner) i fjor, skriver USMagazine.com.

Dette er imidlertid langt fra den best betalte kjendisen. Golferen Tiger Woods tjente hele 110 millioner dollar (675,7 millioner kroner).

Lønnsomt å synge
Beyonce og Jay-Z har heller ingen grunn til å klage. Til sammen tjente paret 162 millioner dollar (én milliard kroner). Jay-Z tjente mest, nemlig 82 millioner dollar (554 millioner kroner).

Like enkelt er det ikke å være Britney Spears. Hun tjente «bare» 2,25 millioner dollar (15 millioner kroner).

Tenåringsartisten Taylor Swift har råd til å arrangere en stor fest på 20-årsdagen senere i år. Hun tjente nemlig 5,5 millioner dollar (37 millioner kroner).

Latter gir penger
Komikeren Tina Fey spiller i både «30 Rock» og «Saturday Night Live», i tillegg til noen filmer. I fjor ga det henne 4,6 millioner dollar (31 millioner kroner). Eks-visepresidentkandidat Sarah Palin, som Fey ble kjent for å parodiere, tjente for øvrig 125.000 dollar (844.000 kroner).

Will Ferrell regnes som en av Hollywoods morsomste menn. Og han har grunn til å smile: I 2008 tjente han 31 millioner dollar (209 millioner kroner).

Patrick Dempsey, som i fjor var på besøk i Norge for å promotere filmen «Made of Honor», tjente 3,5 millioner dollar (23,6 millioner dollar).

Den som tjente aller mest i fjor, er imidlertid verken skuespiller, artist eller idrettsutøver. Faktisk er det ikke en person i det hele tatt. Barbie, som fyller 50 år i år, tjente så mye som 3,3 milliarder dollar (22 milliarder kroner).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere