RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjener en prostituert 35.000 kr i måneden?

Foto: Bjørnflaten, Thomas (SCANPIX)
Sist oppdatert:
På under fire år skal 31-åring ha overført 1,1 millioner kroner til Nigeria.

Kan en nigeriansk prostituert sitte igjen med en fortjeneste på 35 000 kroner i måneden?

Det er det sentrale spørsmålet i politietterforskningen mot en 31 år gammel kvinne som ble arrestert i august, ifølge BA.

Overførte 1,1 millioner til Nigeria
Hun nekter for å ha operert som hallik for andre kvinner, og sier hun kun har solgt seksuelle tjenester på gaten i Bergen.

På under fire år har hun overført drøyt 1,1 millioner kroner til Nigeria, viser en gjennomgang av valutaoverføringer.

Før helgen ville Bergen tingrett løslate kvinnen fra varetekt. «Da siktelsen kun bygger på et regnestykke over hva siktede kan opptjene netto og ikke andre bevis, foreligger det ikke skjellig grunn til mistanke?», konkluderte dommeren.

Politiet anket, og nå har Gulating lagmannsrett gitt politiet medhold. Dermed blir hun fortsatt sittende i varetekt.

Mest lest i Nettavisen:

Profittmotiv
Lagmannsretten legger til grunn at å fremme andres prostitusjon – som menneskehandel som fenomen – har et rent profittmotiv.

– En sedvanlige fremgangsmåten i etterforskningen av denne typen saker internasjonalt er derfor å “gå etter” ellers uforklarlig fortjeneste, heter det i kjennelsen.

I avhør har kvinnen oppgitt ukentlige inntekter som ligger vesentlig lavere og fra dette må dessuten trekkes de utgiftene som hun oppgir å ha hatt til mat og husleie i Norge – husleie også ifølge henne selv for den største delen av året da hun ikke har vært i Norge.

«31-åringen har dessuten spekulert i om noen annen kan ha ført penger ut av Norge i hennes navn, men har ikke kunnet gi noen opplysninger som underbygger slik spekulasjon fra hennes side», går det frem av rettsdokumentene.

Med utgangspunkt i de overførte pengebeløpene og kvinnens egne politiforklaringer finner lagmannsretten at det er sannsynlighetsovervekt for at hun har drevet som hallik.

Les flere saker fra Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere