RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjener fett på fedme

Sist oppdatert:
Nordmenn kjøper slankeprodukter for nesten en halv milliard kroner i år. Og likevel klager kostholds-politiet.

Professor Kaare Norum er irritert på statsminister Kjell Magne Bondevik som vender ryggen til de offentlige kostholdsekspertene og sverger til den kommersielle aktøren Fedon Lindberg.

Tall VG har innhentet viser at det selges slankemidler for 350 millioner kroner i år. Og legger vi til salg av slankebøker, kurs, fettsuging og slankemotivert trening, ja da passerer vi ganske sikkert en halv milliard.

Forferdelig, mener idealistene, og reagerer på en nasjon som dør av fedme - mens store deler av resten av verden har for lite mat.

Har du prøvd et slankeprodukt?
Ja
Nei

Se resultat

Det er ikke vanskelig å være enig, men her må man ha to tanker i hodet samtidig: Når fedme har blitt det store problemet det er, så bør man applaudere alle virkemidler for et slankere Norge.

Vi mener altså at det utelukkende er av det gode at tobakkprins Johan H. Andresen jr. (som til nå har levd av å selge dårlig helse), Celina Midelfart, Fedon Lindberg, Grete Roede og alle de andre tjener penger på å slanke kiloene av oss.

Det beste er selvsagt at vi lytter til Kaare Norum og går lange turer i marka, spiser fem sorter frukt om dagen og knasker knekkebrød.

Men når dette kostholdsregimet beviselig taper i kampen mot fettet (noe vel alle har sett hvis de har vært på stranden i løpet av sommeren), ja da må det være lov å prøve noe nytt.

Selv om noen tjener penger på det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere