RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjener godt på færre branner

Oslo (NTB): Færre branner og mindre erstatninger betyr mer penger i kassen når årsregnskapet gjøres opp i forsikringsselskapene. Men det er ingen grunn til å vente seg avslag i neste års premie.

Det er særlig nedgangen i antall branner i industri og næringsliv som gjør at erstatningsutbetalingene blir nesten halvannen milliard lavere i 2012 enn i året før, skriver Aftenposten. Til sammen må forsikringsselskapene ut med rundt 4 milliarder kroner til å dekke brannskader i året som nå er omme.

- Vi har ingen god forklaring på nedgangen i år og tror det skyldes tilfeldigheter, sier kommunikasjonsdirektør Leif Osland i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO). Samtidig er tallet for 2012 en del av en nedadgående trend som har vart i flere år.

- Vi begynner å se effekten av ulike brannforebyggende tiltak og forskrifter, forklarer administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening. Han viser blant annet til hyppigere tilsyn og eiere som er flinkere til å tenke på brannvern. Også bedre opplæring og sertifisering av håndverkere som driver såkalt varmt arbeid trekkes fram.

Men selv med et stort fall i år og en generell tendens i retning lavere utbetalinger, har ikke nedgangen vart lenge nok til at det er grunn til å håpe på billigere forsikring. Og en eventuell fremtidig rabatt vil heller ikke bli jevnt fordelt.

- Vår prising er mer og mer individuell, så dette kan slå ulikt for ulike kundegrupper, forklarer Informasjonsdirektør Jon Berge hos If. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere