RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjener lite, bruker mye

Sist oppdatert:
Amerikanske husholdninger tjener mindre og mindre - og de tjente mindre enn markedet hadde ventet i juli. Men bruke penger, det kan amerikanerne
Husholdningenes inntekter økte med 0,1 prosent fra juni til juli. Det er lavere enn takten i juni, som var pluss 0,2 prosent.

Det er også lavere enn snittet av analytikernes forventninger på 0,5 prosent for juli, ifølge Briefing.com.

Det er tredje måned på rad med fall. Juli ga dermed den svakeste veksten i inntektene til amerikanske husholdninger på to år.

For husholdningenes forbruk var det en vekst på 0,8 prosent i juli. Juni-tallet for forbruk ble justert fra minus 0,7 prosent til minus 0,2 prosent.

Bakgrunn

Husholdningens inntekter omfatter alle inntektskilder som husholdningene kan anvende til forbruk eller sparing, og baserer seg på en spørreundersøkelse foretatt av det amerikanske handelsdepartementet.

Lønn er den viktigste. Denne kilden vil man allerede ha et bilde av fra sysselsettingsrapporter. Andre inntektskilder er blant annet leieinntekter, renter, utbytte, sosialstøtte og trygd.

Husholdningenes inntekter er en indikator for etterspørselen, men man må også se på forbrukstallet. For psykologiske faktorer kan føre til at husholdningene begrenser forbruket selv om ikke inntektene faller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere