Tjenestemann fikk 13 år etter sexskandale i Kina

Beijing (NTB-Reuters-AFP): En domstol i Kina har dømt den tidligere tjenestemannen Lei Zhengfu til 13 års fengsel for korrupsjon. Lei ble landskjent da et videoopptak der han hadde sex med sin elskerinne lekket ut på nettet.

Dommen mot Lei falt i storbyen Chongqing sørvest i Kina fredag. Lubne Lei var tidligere sekretær i kommunistpartiet i en region i Chongqing-området, og fikk i mai sparken på grunn av korrupsjon - en forbrytelse som i henhold til kinesisk lov kan straffes med døden.

Politiet i Chongqing har arrestert seks personer som er siktet for å ha gjort videoopptak av framtredende personer mens de hadde sex, og brukt opptakene til utpressing. Blant ofrene var Lei Zhengfu og hans 18 år gamle elskerinne.

Tjenestemenn i det kinesiske kommunistpartiet har forbud mot å holde seg med elskerinner. Videoopptaket der Lei ble tatt på fersk gjerning, ble for mange kinesere et symbol på maktelitens manglende respekt for lover og regler.

Analytikere mener den raske behandlingen av saken mot Lei viser at kommunistpartiet tar stadig mer hensyn til folkemeningen. Tidligere i år fikk ti ledende tjenestemenn sparken for innblanding i sexskandaler i Kina. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.