RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjente nær 200 mill på Røkke-rettssak

Sist oppdatert:
Folketrygdfondet frontet aksjonæropprøret mot Kjell Inge Røkke og Aker RGI, da han tvangsinnløste dem i 2000. Nå har pengene kommet på bok, og fondet er fornøyd med avkastningen.
Folketrygdfondet likte dårlig tilbudet fra Kjell Inge Røkke, da han tvangsinnløste godt over tusen småaksjonærene i Aker RGI og frontet et aksjonæropprør for å få bedre betalt.

Saken gikk turen gjennom flere rettsinstanser, og Røkke gikk på flere tap. Til slutt inngikk partene en utenomrettslg løsning. Nå har pengene kommet inn på konto og fondet kan glede seg over god avkastning.

I 2000 ble posten inntektsført til 121 millioner kroner og 187 millioner i henholdsvis rente- og aksjeporteføljen. I desember 2005 ble fordringen innfridd med til sammen 381 millio ner kroner inklusiv påløpte renter.

- Det var prinsippielt viktig for oss å få klargjort dette, og når vi fikk medhold viste det seg at det var god økonomi i dette. Vi forventet å nå frem, og dermed også få en annen pris enn det som var tilbud, men vi visste jo ikke hva utfallet skulle bli. Det gjør oss godt fornøyd, sier konstituert adm. direktør Lars Tronsgaard til iMarkedet.no.

Han mener beviset på at dette var riktig avgjørelse, er utviklingen på Oslo Børs i perioden. Hovedindeksen har steget med 9,7 prosent i samme periode.

- Alternativet ville vært tatt pengene og reinvestere dem på Oslo Børs. Å kjøre denne saken har gitt bedre avkastning enn det alternativet, avslutter han.

I perioden fra tvangsinnløsningen fant sted 7. februar 2000 til endelig oppgjør 22. desember 2005 har Folketrygdfondet således oppnådd en årlig avkastning på 21,1 prosent etter fradrag for kostnader påløpt i prosessen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere