Gå til sidens hovedinnhold

Tjente over 109.000 kroner på to timer

Brukte leker kan gi mye penger i kassa. Den siste lysaksjonen før Munkerud skole rives sørget for rekordinntekter til årets veldedige formål.

MUNKERUD: Hver høst har Munkerud skole det de kaller lysaksjon. Det er blitt en hyggelig tradisjon, som gjennom de siste 26 år har gitt over 1,2 millioner kroner til fattige barn i andre land.

Bistand i Tanzania

Årets lysaksjon var til inntekt for bistandsorganisasjonen Ilula Orphan Program (IOP) i Tanzania.

De bekjemper fattigdom, hiv og aids ved å gi fattige og foreldreløse barn støtte til skolegang og utdannelse. Slik gir de også barn og unge forutsetninger for en bedre fremtid, og det ville Munkerud skole gjerne hjelpe til med.

LES OGSÅ: Munkerudelever tjente 50.000 kroner i timen

En uke, en markedskveld

Gjennom en uke har Munkerud skole hatt fokus på landet og det gode formålet de støtter.

Elevene har laget julekort, lavendelposer, kalendere, julekuler, fuglekasser og andre salgbare varer, i tillegg til å ta med seg brukte leker, spill og bøker hjemmefra.

Alt selges på lysaksjonens markedskveld, som også byr på foreldredrevet kafé og loddsalg med premier donert fra bedrifter i nærmiljøet. Utstilling av elevarbeider var det også.

To innbringende timer

Markedskvelden torsdag 7. november varte i to timer, og det vrimlet av store og små.

Alle benyttet anledningen til å støtte det gode formålet, samtidig som de sikret seg fine julegaver, nytt kosedyr, barnas kunstverk eller bare noe godt å bite i.

Levende musikk var det også, takket være munkerudlærer Alf Bretteville-Jensen. Han bidro som vanlig med gitar og stemmeprakt i trappeoppgangen.

109.289 kroner!

Fjorårets innsamling ga rundt 95.000 kroner i inntekter, og i 2011 rundet lysaksjonen for første gang 100.000 kroner. Da endte totalsummen på over 103.000 kroner.

Sist fredag var spenningen stor da rektor Stein Andersen kom til gymsalen for å offentliggjøre resultatet og overrekke gavesjekk til IOP.

Alle elevene vet at hvis rektor stiller i dress, da er det ny innsamlingsrekord.

– Rektor kunne ta på seg dressen, det ble ny rekord i år, opplyser forværelset på skolen fornøyd.

Og totalsummen på årets lysaksjon, den endte meget imponerende på 109.289 kroner!

LES OGSÅ: Munkerud skole sender penger til SOS Barnebyer i Russland

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler