RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjuvstarter kampen om Vimpelcom

Sist oppdatert:
Russiske Alfa Group har i dag startet aksjekampen mot Telenor.
Det er klart etter at Alfa Group i dag melder at de har kjøpt seg opp fra 32,9 til 35,8 prosent i Russlands nest største mobilselskap Vimpel Communications.

Økningen vil ifølge filingen til Alfa finne sted 27. oktober, dagen etter at den nye lovgivningen i Russland trår i kraft. Den lovgivning gjør at Telenor og Alfa Group fritt kan kjøpe seg opp til 50 prosent i selskapet før de må kontakte russiske konkurransemyndigheter.

Det er forventet at de to selskapene vil kjempe om å sikre seg aksjer i VimpelCom fremover i den pågående maktkampen mellom de to selskapene rundt eierkontrollen i VimpleCom og det ukrainske mobilselskapet Kyivstar.

De to selskapene har kranglet de siste par årene om veien videre for de to selskapene både offentlige og rettssalene. Fortsatte har selskapene ikke kommet til noen enighet om eiersituasjonen og retningen videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere