RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tønnes familie reagerer

Sist oppdatert:
Avdøde Tore Tønnes familie går ut mot et NRK-program. De reagerer på innholdet i programmet og ønsker en utsettelse av sendingen tirsdag
Familien har fått sett Brennpunkt-programmet på forhånd, men ikke godkjent det. De hadde helst sett at det ble utsatt, for å være i fred med sorgprosessen sin, sier advokat Olav Braaten, ifølge NTB.

Dagbladet skriver mandag at enken etter Tore Tønne og hans to sønner på 26 år og 24 år mener at Brennpunkt-programmet feilaktig påstår at Tønne hadde et nært og personlig forhold til Kjell Inge Røkke. Forholdet mellom de to skal ha vært av rent forretningsmessig art, skriver Aftenposten.

Familien mener at det også skapes tvil i programmet om Tønne virkelig arbeidet for de 1,5 millioner kronene han fikk av Kjell Inge Røkke for konsulentoppdrag, skriver VG.

– Familien opplever det som en stor belastning at denne saken kommer opp igjen etter så kort tid. Flere grunnløse spekulasjoner fra den gangen kommer nå opp igjen på nytt, sier Braaten.

Tidligere helseminister og sjef for Norway Seafood, Tore Tønne, tok sitt eget liv på en rasteplass i Lier lørdag 21. desember. Da var hadde han fått en tiltale om grovt uaktsomt bedrageri av Økokrim. Bakgrunnen for tiltalen var at Tønne mottok etterlønn fra staten samtidig som han utførte konsulentoppdrag som han senere mottok 1,5 millioner kroner for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere