RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tønsberg Blad slår tilbake

Sist oppdatert:
Marit Haukom, sjefredaktøren i Tønsberg Blad, liker dårlig kritikken fra styreleder i Orkla Media Halvor Stenstadvold.

Marit Haukom er uenig med Stenstadvold i synet på journalistikken om den tidligere Orkla-direktøren Tom Vidar Rygh. Propaganda skrev i går om Stenstavolds kritikk av Orkla Media-eide Tønsbergs Blad.

- Jeg forstår at styreformannen i Orkla Media er svært misfornøyd med kvaliteten på norsk journalistikk. Det er trist når han representerer en så stor eier. Jeg forholder meg til konsernets representanter i styret. De har behandlet saken veldig profesjonelt. Tønsberg Blads styreformann vet hvor grensene går mellom eieren og redaktøren, sier Haukom til Dagens Næringsliv.

Stenstadvold mener Tønsberg Blad undergraver sannheten når avisen går til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg med "Boplikt-saken".

- Men hvor klok kritikken hans er kan diskuteres. Stenstadvold og Rygh har arbeidet tett sammen i mange år. Jeg konstaterer at han tar Ryghs utgangspunkt og ikke det journalistiske. Det er forstemmende at han velger denne vinkelen når han først skriver noe om journalistikkens kår i Norge, sier Haukom til DN.

Stenstadvold skrev et innlegg i Tønsberg Blad der han påstår at Tønsberg Blad aldri trakk sine usanne påstander om Tom Vidar Rygh tilbake på en tydelig måte. Rygh ble omtalt for å eie et hus som han ikke opprettholdt boplikten i, men det viste seg senere at huset ikke hadde boplikt og at det dessuten var hans kone som eide huset.

- Det er ikke bare vi, men hele den norske pressen som får så hatten passer. Han mener vi alle er mer opptatt av å få gode oppslag enn å søke sannheten. Som tidligere leder for Kringkastingsrådet og nå styreformann i Orkla Media, burde han vite bedre. Når vi ikke har beklaget i Rygh-saken, er det fordi vi ikke mener det var noe å beklage. Derfor er vi i retten. Saken er et skoleeksempel på journalistikk under utvikling, sier Haukom til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere