*Nettavisen* Nyheter.

To afrikanskættede politikere inn i Forbundsdagen

Berlin (NTB-DPA-AFP): For første gang i historien kan politikere med afrikansk bakgrunn ta plass i Tysklands nasjonalforsamling. En tilhører regjeringspartiet CDU og den andre det sosialdemokratiske opposisjonspartiet SPD.

Charles M. Huber, som er medlem av statsminister Angela Merkels konservative parti, skal representere byen Darmstadt sørvest i Tyskland i den nye Forbundsdagen. Sosialdemokraten Karamba Diaby er innvalgt fra Halle øst i landet.

- Kjære venner, jeg er inne i Forbundsdagen, lød skuespilleren Hubers budskap til sine venner etter helgens tyske valg. Han er sønn av en senegalesisk diplomat og en tysk kvinne, og kjent for mange tyskere som en av rollefigurene i en populær krimserie på fjernsyn.

- Det føles bra, jeg ser fram til sjansen til å bidra til å utforme politikken, sier Karamba Diaby til nyhetsbyrået AFP. Han ble født i Senegals hovedstad Dakar i 1985, flyttet til det daværende DDR i 1985 og meldte seg inn i SPD i 2008.

Samtidig som Huber og Diaby ble valgt inn, røk flere andre politikere med utenlandsk bakgrunn ut av Forbundsdagen. Den mest kjente er økonomiminister Philipp Rösler fra det liberale fridemokratiske partiet FDP, som havnet under sperregrensen for representasjon. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.