To asylsøkere angrepet i Rogaland

Strand (NTB): To asylsøkere ved Strand mottakssenter i Rogaland ble natt til torsdag brutalt slått ned av fem nordmenn. Ingen er så langt pågrepet.

Lensmann i Strand kommune, Odd Bjørn Næss sier til Stavanger Aftenblad at de først fikk en telefon fra en anonym innringer om den voldelige hendelsen som fant sted på Jørpeland, i Strand kommune i Rogaland.

Innringeren fortalte at to asylsøkere ved Strand mottakssenter var blitt slått ned av fem unge, etnisk norske menn. Han fortalte videre at de fem først gikk til angrep på en mann som holder til ved mottaket på åpen gate, for så å finne ut at de hadde banket opp feil mann.

Deretter skal de ha brutt seg inn i huset hvor en annen asylsøker holder til, og slått ned ham også. De skal også ha brukt kniv, og mannen måtte sy i hånden.

- Det har vært et oppgjør, og vi har hatt folk inne til avhør torsdag. Nå prøver vi å kartlegge dette, og det er veldig viktig for oss å komme til bunns i denne saken, sier Næss, som sier han ikke kjenner alle detaljene i saken.

- Men vi har mottatt anmeldelse i saken, tatt noen bilder og sikret oss noen bevis. Vi opprettet sak på torsdag, sier Næss. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.