RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To av tre 40-åringer er feite

Sist oppdatert:
To av tre nordmenn mellom 40 og 42 år er overvektige.

(SIDE2): Og vektproblemene til norske menn og kvinner bare øker, ifølge en gjennomgang som forskere ved Folkehelseinstituttet har publisert på det medisinske nettstedet ScienceDirect.

Fra 60- til slutten av 1990-årene økte snittsvekta til menn i alderen 40 til 40 år med 5,2 kilo, dersom man regner en snitthøyde på 1,80 meter. Samtidig økte andelen menn med en kroppsmasse som tilsvarer Verdens helseorganisasjons definisjon av fedme fra 5 til 15 prosent.

Andelen menn med normal vekt sank fra 55 til 35 prosent, melder Avisenes Nyhetsbyrå.

Når det gjelder kvinner så ble de slankere på 1970-tallet, men så økte vekten igjen på 1980-tallet. Ved årtusenskiftet var 56 prosent av kvinnene normalvektige, 31 prosent overvektige og 13 prosent hadde fedme

Vektøkning skjedde i alle grupper i befolkningen, de tynne ble mindre tynne og de overvektige noe mer overvektige.

- Årsaken til vektøkningen er ikke kjent. Men den sannsynlige forklaringen er at fysisk aktivitet, særlig dagliglivets aktiviteter, sank uten at kaloriinntaket falt tilsvarende, skriver Haakon E. Meyer og Aage Tverdal ved Folkehelseinstituttet ifølge Matportalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere