*Nettavisen* Nyheter.

To av tre er fornøyd med bibliotekene

Oslo (NTB): To av tre sier de er godt fornøyd med bibliotektilbudet der de bor, viser en undersøkelse som Sentio har utført for Nationen.

35 prosent av de spurte sier de er veldig fornøyd med bibliotektilbudet. 31 prosent oppgir at de er ganske fornøyd. 6 prosent er uenige i at bibliotektilbudet er godt. 9 prosent oppgir at de ikke har noen mening i saken, mens 18 prosent stiller seg nøytrale.

Norsk Bibliotekforenings leder Ingeborg Rygh Hjorten mener tallene ikke er overraskende.

- De stemmer godt overens med inntrykket jeg selv har. Bibliotektilbudet er det som flest folk er fornøyd med av alle kommunale tjenester, sier Hjorten til Nationen.

Hun tror årsaken til at folk er så fornøyde er at bibliotekene de siste årene har blitt mer synlige. Hun legger til at folk bruker bibliotekene til andre tjenester enn før. Utlånet av bøker faller, men besøket går opp, sier hun, og legger til at mange gjør lekser på bibliotekene, treffer venner der, og deltar på arrangementer.

- Bibliotekene er det siste ikke-kommersielle stedet i samfunnet vårt, og fungerer som møteplass i lokalsamfunnet, sier Hjorten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.