RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To av tre mener det er for lite politi i nærmiljøet

Oslo (NTB): To av tre spurte mener at politiet har for lite ressurser til å beskytte nærmiljøet, viser en undersøkelse som Sentio har laget for avisen Nationen.

Thomas Mathiesen, som er professor i rettssosiologi ved Universitetet i Oslo, synes tallet er høyt.

? Særlig siden Norge i virkeligheten er et meget trygt samfunn. Jeg tror mye av skylden må legges på hvordan mediene omtaler kriminalitet. Voldelige og skrekkelige enkelthendelser får en voldsom dekning, selv om de er helt atypiske. Det skaper frykt hos folk og et ønske om mer politi, sier Mathiesen til Nationen.

Særlig er TV-nyhetene egnet til å skape slike reaksjoner, mener professoren.

? Men nå er ikke dette noe nytt fenomen. Tabloidene har hatt sjokkpregede krimoppslag i mange år, konstaterer han.

Alle oppslagene før jul om krise i politiet kan ha virket inn på folks mening, men i mindre grad, mener Mathiesen.

? Jeg mener politiet har nok ressurser. Det er viktigere å fordele og organisere de midlene som allerede finnes på en bedre måte, for å få mer utøvende politivirksomhet. Tidligere studier har vist at økte bevilgninger til politiet i liten grad går til å bedre beredskapen, sier han.

Nestleder Bjørn Enge i Politiets Fellesforbund er enig i påstanden om at media er med å skape frykt. Men han ser ingen grunn til å bagatellisere problemene, og viser til at det er økning i vinningskriminalitet og at det er flere tilfeller av stygg vold. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere