RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To av tre rektorer får ikke kritisere skolen

Rektorene svarer i undersøkelsen at det også er vanskelig å ta opp ting bak lukkede dører. Dette er et illustrasjonsfoto.
Rektorene svarer i undersøkelsen at det også er vanskelig å ta opp ting bak lukkede dører. Dette er et illustrasjonsfoto. Foto: Åserud, Lise (NTB scanpix)
Rektorene hardt ut mot egen ytringsfrihet.

801 rektorer og skoleledere har svart på spørsmål fra Respons Analyse om hvorvidt det er aksept for at de utrykker seg kritisk til norsk skole.

67 prosent svarte at det i mindre, liten eller ingen grad er aksept for at de kan utrykke seg i offentligheten om utdanningspolitikk og prioriteringer innen skolen, skriver Aftenposten.

Rektorene sier også at det heller ikke er lett å ta opp kritikk bak lukkede dører, og halvparten er helt eller delvis uenig i at det er en god kultur for å fremme kritikk internt.

- Jeg mener ytringsfrihetens kår dessverre er begrenset. Vi snakker varmt om dette etter terroren i Paris og København, men i virkelighetens verden hvor hverdagsytringsfriheten skulle vært brukt, står det slett ikke bra til, sier rektor Oddbar Nergård til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere