To av tre sier nei til pappakvote

Oslo (NTB): To av tre sier nei til pappakvote og mener foreldrene selv bør få velge hvordan permisjonen skal fordeles, viser en ny meningsmåling.

Fra neste sommer vil regjeringen øke fedrekvoten fra ti til tolv uker. Disse ukene er forbeholdt barnets far og faller bort om han ikke tar dem ut.

Bare 28 prosent mener at det bør være en slik fedrekvote, mens 66 prosent mener at foreldrene selv bør få bestemme hvor mye hver av dem skal ta ut, viser en meningsmåling Respons har utført for Aftenposten.

Folk med lang utdanning er mest positive til fedrekvoten. Blant dem som har mer enn seks års utdanning er 41 prosent positive, mens bare 18 prosent av de spurte med inntil tre års utdanning mener det samme.

Motstanden mot fedrekvote er størst blant Frp- og Høyre-velgere, men også i Senterpartiet er motstanden stor. Tilhengerne er flest i Rødt, SV, Venstre og Arbeiderpartiet.

73 prosent av de spurte mener den totale lengden på foreldrepermisjonen bør være som i dag, mens 18 prosent mener at den bør være lenger. 3 prosent mener at dagens foreldrepermisjon er for lang. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.