RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To av tre venter inntektsøkning neste år

Oslo (NTB): Tre av fem norske arbeidstakere tror at selskapet de jobber i, vil gjøre det bedre neste år enn i 2011. To av tre regner også med høyere disponibel inntekt neste år.

Tallene kommer fram i en ny internasjonal arbeidsmarkedsundersøkelse som er gjennomført av konsulentselskapet Randstad, opplyser NHO Service. Undersøkelsen er gjort i mange land, og den viser naturlig nok at for eksempel grekere ser annerledes på fremtiden enn nordmenn og svensker.

Sju av ti norske arbeidstakere tror lommeboka vil bli tykkere neste år enn i 2011. Bare tyrkerne har større tro på reell lønnsøkning enn nordmenn. I alt tror arbeidstakere i 18 av 30 land at den økonomiske situasjonen blir bedre neste år enn i år.

Mest oppsiktsvekkende er trolig svarene på hvorvidt man tror neste år blir et bedre finansielt år enn 2011. Her kommer italienerne på en klar førsteplass, foran nordmenn, svensker og tyskere.

Mens bare 25 prosent av grekerne tror på bedre finanser, er tallet for italienerne 71 prosent. Det er naturlig at grekerne sier de har et vanskelig år foran seg, men Berlusconis Italia har fortsatt Europas mest optimistiske arbeidstakere. Den enorme statsgjelden har åpenbart ikke gjort noe inntrykk på italienerne.

Den omfattende undersøkelsen gir ellers et bilde av optimisme i Asia og Latin-Amerika, men gjennomgående mer realisme og pessimisme i Europa. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere