To bager førte til full evakuering og stanset trafikken på helikopterterminalen på Sola. Nå har eieren av bagene meldt seg.

- Det var en person som hadde lagt igjen bagasje et sted hvor han ikke tenkte over at det kunne lage problemer. Terminalen åpnes igjen med umiddelbar virkning, uttaler Kjell Risa, innsatsleder i politiet, ifølge Solabladet.

- Under kontroll

Han forteller at personen er identifisert, og flyplassen vil åpne til normalen med umiddelbar virkning.

- En person har meldt seg til politiet som eier av de to gjenstandene. Situasjonen er nå avklart og under kontroll, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen.

- Ikke behov for bombegruppa

Sør-Vest politidistrikt meldte først at de hadde vært i kontakt med politiets beredskapsressurser og at bombegruppen var på vei.

- Det er ikke lenger behov for bombegruppen, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sørvest politidistrikt ifølge en pressemelding.

Politiet evakuerte og sperret av heliporten på Sola og sperret også av et område med radius på 200 meter rundt heliporten. Inngangen til parkeringshuset og taxifeltet ble også stengt, etter at politiet klokken 10.45 fikk melding om to mistenkelige gjenstander på heliporten på Sola.

Passasjerer kom seg inn til flyplassen som vanlig mens aksjonen pågikk, men ble oppfordret til å forholde seg til rettledningen hvis de blir stoppet på vei inn, melder NTB.

Fikk melding klokka 10.45

- Politiet fikk i dag klokken 10.45 melding om to gjenstander på helikopterporten på Sola. Vi har per nå en uavklart situasjon. Mer enn det kan jeg ikke gå ut med akkurat nå, uttalte operasjonsleder Olaug Bjørnsen ifølge en første pressemelding fra Sør-Vest politidistrikt.

Operasjonslederen presiserte samtidig at det ikke var grunn til bekymring for innbyggerne.

Litt senere uttaler politiets innsatsleder dette til NRK:

- Når situasjonen er uavklart, er det evakuering som er første prioritet. Vi jobber med å avklare hva disse bagene inneholder, sier han og legger til at politiet også jobber med å finne ut hvem som har vært på terminalen og hvem som har etterlatt bagene der.

Lufthavndirektør Anette Sigmundstad uttalte til Solabladet at det som skjer er prosedyre når det dukker opp uavklarte gjenstander:

- Det er ingen skadde. Det er det jeg vet for øyeblikket, og nå er det politiet som styrer resten av hendelsene, sier Sigmundstad.