RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To bankran på en halvtime

Foto: Rebekka Østby (Vestby Avis)
Sist oppdatert:
Bankran både i Vestby og Drøbak fredag morgen. - Det ble truet med kniv, sier politiet.

- Politiet fikk melding om bankran i DNB NOR sine lokaler i Vestby i dag kl 09.12, og bankran i DNB NOR sine lokaler i Drøbak kl 09.41, skriver Follo politidistrikt i en pressemelding.

Brukte kniv

En av kundene som var i banken i Drøbak da ransemannen slo til, forteller til Amta.no at ransmannen prøvde å true til seg penger med kniv.

Ås-mannen avisen har snakket med vil være anonym, men til avisen forteller han at alt gikk stille og rolig for seg inne i banken.

- Jeg sto med ryggen til. Det var ingen dramatikk. Ransmannen forsvant raskt ut av banken. Så ble politiet oppringt, og det kom til banken raskt. Nå er jeg på vei tilbake til Ås etter å ha avgitt politiforklaring, forteller 43-åringen til Amta.

Har du et tips om saken? Kontakt Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no

- Samme raner
Det skal ha vært en raner inne i begge bankene, og politiet jobber ut fra en teori om at det kan være samme gjerningsperson.

- Det er truet med kniv begge steder, sier kommunikasjonsrådgiver Christina Ek ved Follo politidistrikt til Nettavisen.

Politiet har ikke fått melding om at noen er fysisk skadet under ranene.

- Palestina-skjerf
- Gjerningspersonen er observert ikledd olabukse, blå hettegenser og mest sannsynlig et Palestina-skjerf, som var hvitt og svart. Det er observasjoner som er gjort på begge steder, men vi vet ikke om det er samme gjerningsperson, sier Ek.

På begge steder er det observert en rød bil.

- Fikk med penger
- Gjerningspersonen skal ikke ha fått med seg penger fra Vestby. Han skal ha fått med seg et mindre pengebeløp fra Drøbak, opplyser politiet.

Klokken 11 melder politiet at de har pågrepet en mann på Heer i Frogn kommune i forbindelse med ranene. Han var iført olabukse og blå hettegenser. Politiet har og sikret seg ransutbyttet som den pågrepne personen var i besittelse av.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere