*Nettavisen* Nyheter.

To barn alvorlig skadd etter frontulykke på E134 ved Kongsberg

FRONTKOLLISJON: Fem personer var involvert i en frontkollisjon på E134 på Meheia ved Nedre Jerpetjønn. Foto: Fredrik Rinde Thorstensen (Telen)

De to barna, på under ti år, skal være alvorlig skadd etter ulykken søndag formiddag.

17.03.19 14:59

(Telemarksavisa): - Skadeomfang ved ankomst betegnes som alvorlig, opplyser Oslo universitetssykehus overfor TA, søndag ettermiddag.

De to barna, som ifølge politiet er under ti år gamle, satt i bilen sammen med kvinnen i slutten av 20-årene som satt fastklemt, og en mann i 30-årene.

- Moderat til alvorlig

Kvinnen, som en periode satt fastklemt i samme bil som de to barna, ble fløyet til sykehuset i Drammen med uavklarte skader.

- Hun har moderate til alvorlige skader, forteller pressevakten ved Vestre Viken, som omfatter blant annet Drammen sykehus, til TA.

Mannen i 30-årene, som var fører av bilen, ble kjørt til sykehuset i Drammen i ambulanse. Det ble også mannen i 50-årene, som satt alene i den andre bilen.

- Det er lettere skader på mennene, opplyser pressevakten overfor TA.

Møteulykke

Det var klokken 10.29, søndag formiddag, at nødetatene mottok melding om at to personbiler hadde frontkollidert ved fylkesgrensen mellom Telemark og Buskerud. Nærmere besten på Meheia ved Nedre Jerpetjønn.

Det ble fort klart at det var fem personer involvert i ulykken. Fire personer i den ene bilen, hvor en kvinne i slutten av 20-årene satt fastklemt. Det var kun en person i den andre bilen, en person i slutten av 50-årene.

Veien ble rast strengt for trafikk i begge retninger, som følge av ulykken, noe som ga lange køer på stedet.

Politiet foretok tekniske undersøkelser på stedet og etter at begge bilen ble berget fra stedet, ble E134 igjen åpen for trafikk.

Klikk på bildet for å forstørre.

NØDETATER PÅ PLASS: Alle nødetater rykket ut raskt til ulykkesstedet. Foto: Fredrik Rinde Thorstensen (Telen)

- Vanskelige kjøreforhold

Søndag morgen kom Vegtrafikksentralen med en oppfordring til bilistene om å kjøre forsiktig, grunnet dårlig vær.

- Det snør og blåser på Østlandet i dag og dette fører til vanskelige kjøreforhold. Alt tilgjengelig mannskap er ute og gjør tiltak. Hold god avstand til bilen foran og senk hastigheten. Husk at skiltet fartsgrense gjelder ved optimale forhold. Kjør forsiktig! skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

Les flere saker fra Telemarksavisa her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.