To barn funnet livløse i vannet

Tre barn i alderen 7-12 år gikk gjennom isen ved badestranden Lathari i Alta.

Tre barn i alderen 7-12 år gikk gjennom isen ved badestranden Lathari i Alta. Foto: Ken A. Brox (Finnmark Dagblad)

Tre barn gikk gjennom isen i Alta. Tilstanden til to av barna er livstruende.

16.05.10 21:29

ALTA (Finnmark Dagblad): Klokka 13.47 fikk politiet melding om en drukningsulykke i Transfarelv like ved badestranda Lathari utenfor Alta. Politi, ambulanse og redningsmannskaper rykket ut.

To søsken, en gutt og en jente på 12 og 14 år, hadde havnet i vannet etter lek på et isflak. Ei venninne (14) av søsknene skal ha hoppet uti og forsøkte å redde dem. Deretter skal voksne vitner ha grepet inn og reddet barna på land.

Padlet ut
En av dem er tidligere journalist Arne Hauge, nå påtroppende badevakt på Nordlysbadet.

- Vi ble varslet av en mann som kom springende og ropte at flere barn hadde falt i elva. Jeg brukte mitt «stand up padleboard» og kom meg ut til et av barna. Da jeg fikk tak viste det seg at barnet holdt fast grep rundt et annet barn som lå bevisstløs under vann, sier redningsmannen Arne Hauge til VG Nett.

Sendt til UNN
Søskenparet ble umiddelbart sendt til UNN i Tromsø etter ulykken. Etter hvert ble også det tredje barnet sendt avgårde, etter først å ha vært innom Alta helsesenter.

- For to av barna er tilstanden alvorlig til livstruende, og de er under intensivbehandling på sykehuset. For det tredje barnet er tilstanden omtrent stabil, også hun har vært sterkt nedkjølt men hun har vært ved bevissthet, sier Tor Øydvin.

Alle tre barna er av utenlandsk opprinnelse men er bosatt i Alta.

Politiet tror ikke det har hendt noe straffbart, og betegner hendelsen som en ulykke.

Les saken og se flere bilder på Finnmark Dagblad.

Flere saker fra Finnmark Dagblad.

Satelittfoto av Latharistranda hentet fra Google Maps. Trykk minus eller pluss på knappene til venstre for å zoome inn eller ut i bilde.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.