RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To båter sank i uværet

Foto: MMS: Birthe Steen Hansen/iBergen.no
Sist oppdatert:
Tre båter i Bergen slet seg da det kom orkan i kastene natt til søndag. Bare èn båt ble reddet. Se bildene av nattens herjinger.

(iBergen.no) De to båtene, hvorav den ene er en cabincruiser på 45 og den andre en trebåt på 50 fot, sank rett til bunns i Puddefjorden i Bergen sentrum. Etter å ha slitt seg løs fra fortøyningen i nærheten av Puddefjordsbroen, ble de tre båtene jaget av politiet, brannvesen og redningskøyte. En båt ble reddet.

- Redningskøyten tok hånd om den ene, mens de andre sank. Jeg vet ikke om eierne er varslet, sier operasjonleder Øystein Jarland ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Ingen personer skal ha kommet til skade. Heller ingen er meldt savnet etter forlisene.

Dunker mast mot vindu
Stormen «Per» har filleristet hele Vestlandet natt til søndag, og fortsatte i morgentimene. Klokken 09.30 søndag morgen rykket en politipatrulje ut til en seilbåt i Skuteviken. Båtens mast hadde da i lengre tid dunket mot et vindu i en bygning den ligger fortøyd ved.

- Akterfortøyningen er løs. Det er ingenting vi kan gjøre, sier Jarland.

Natten har vært travel for politiet med 40 meldinger om nedblåste trær mellom klokken 05.00 og 07.00. Verst var det rundt klokken 06.00 da stormen viste seg fra sin mest aggressive side.

Torgteltet løsnet
Klokken 06.20 fikk politiet melding om at teltet på Torget var i ferd med å løsne og fly bort. Brannvesenet måtte rykke ut og holde teltet nede, mens politiet sperret av området. Tre timer senere var det forblåste teltet sikret og plassen igjen åpnet.

På samme tid blåste også et plate av taket på parkeringshuset utenfor Bergen lufthavn Flesland. Området der er også avsperret mens havaritjenesten rydder området. Det er ennå ikke klarlagt om biler ble truffet av platen.

Både Fana, Sotra, Os, Kvinnherad og Radøy har fått virkelig merke «Per»s herjinger i natt.

- Flest meldinger kommer fra de områdene. Vinden har også flyttet seg østover i morgentimene, sier Jarland.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere