To busser angrepet på 12 timer

Foto: (Henrik H. Solum/Telemarksavisa)

Én skutt på og én kastet stein på i samme område på 12 timer.

21.04.12 13:44

Politiet fikk klokken ni lørdag morgen melding om et nytt angrep mot en buss i Grenland. Busselskapet er bekymret, skriver Telemarksavisa.

- Det ble først meldt om skudd mot en buss som kjørte på Vallermyrene i Porsgrunn, men etter videre etterforskning skal skadene ha vist seg å være forenlige med en knyttnevestor stein som har blitt kastet mot en av siderutene på bussen, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt.

Bussen kjørte utover mot Eidanger og ble «angrepet» mellom rundkjøringene i 60-sona i nærheten av Rema 1000 butikken.

- Sjåføren har forklart at han hørte et smell og deretter oppdaget at en av siderutene var skutt i stykker, sier Aaltvedt.

Det var ingen passasjerer i bussen da steinen ble kastet.

- Veldig skremmende

I løpet av tolv timer har to av Nettbuss Sør sine busser blitt angrepet. Administrerende direktør, Anders Roger Øynes er bekymret.

- Det er veldig skremmende at folk fortsatt kan få seg til å gjøre slike ting. Heldigvis har ingen passasjerer eller sjåfører blitt skadet i angrepene, men slike ting kan få alvorlige konsekvenser sier Øynes til TA.

Fire ruter har til sammen blitt skadet i angrepene, men Øynes er i første omgang ikke så opptatt av kostnadene skadene vil føre med seg.

- Det er vanskelig å si hvor mye det vil koste å fikse skadene, men jeg er først og fremst opptatt av at ingen personer har kommet til skade, sier Øynes.

Buss beskutt i Skien

Politiet mener denne episoden har fellestrekk med gårsdagens episode da en buss i Skien ble beskutt med tre skudd på Kjørbekk i Skien.

I denne saken har to mørkkledde gutter blitt observert løpende vekk fra stedet kort tid etter hendelsen, og politiet er interessert i tips fra publikum.

Les flere nyheter hos Telemarksavisa

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.