Gå til sidens hovedinnhold

- To canadiere blant terroristene i Algerie

Alger (NTB-Reuters): To døde terrorister som er funnet på gassanlegget i Algerie, var canadiere, opplyser en algerisk sikkerhetskilde.

Opplysningene er ikke bekreftet av andre kilder. Det har vært mange spekulasjoner om gisseltakernes nasjonalitet, og om hvorvidt noen var fra vestlige land.

Flere overlevende har fortalt at noen av gisseltakere snakket arabisk med tunisisk og egyptisk dialekt. Andre har fortalt om en høy, hvit mann, som angivelig skal ha blitt kalt «nordmannen» av andre gisseltakere.

Søndag meldte algeriske medier at blant de 32 drepte gisseltakere var det personer fra seks ulike land både innenfor og utenfor Afrika.

- Gisseltakerne kom fra arabiske, afrikanske og ikke-afrikanske land, opplyste Algeries kommunikasjonsminister Mohamed Said ifølge det statlige algeriske nyhetsbyrået APS.

Samtidig var det mandag formiddag fortsatt ikke kommet noen nøyaktig oversikt over hvor mange som ble drept under terroraksjonen. Algeriske medier meldte mandag at rundt 50 gisler ble drept, deriblant både utenlandske og algeriske. Said varslet søndag at antall døde kom til å bli oppjustert, men han sa ikke hvor mye. Han har tidligere opplyst at 23 gisler og 32 gisseltakere ble drept fra onsdag til lørdag. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar