RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To døde etter bussulykke

Bussen skjærte ut av veien og havnet i grøften. Den bakre delen traff en bergknabb, det er der de omkomne skal ha sittet.
Bussen skjærte ut av veien og havnet i grøften. Den bakre delen traff en bergknabb, det er der de omkomne skal ha sittet. Foto: Politiet/Scanpix
Sist oppdatert:
Minst to mennesker er døde etter at en buss med 29 passasjerer kjørte av veien i Balsfjord i Nord-Troms.

To personer er omkommet og ni personer er fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) med mistanke om alvorlige skader, etter at en buss kjørte av veien i Balsfjord kommune i Nord-Troms.

Vise-administrerende direktør på sykehuset, Marit Lind, opplyser til Nordlys at det ble utløst full katastrofealarm på sykehuset, og at 12 operasjonsteam ble satt i beredskap. To lokale leger kom til skadestedet ganske raskt.

- Uklart skadeomfang

Ulykken ble varslet klokka 5.50 og skjedde ni kilometer fra Nordkjosbotn, ved Overgård, opplyser politiet.

Det er sendt ambulansehelikopter og Sea King-redningshelikopter til ulykkesstedet. Alle skal nå være reddet ut av bussen.

- Skadeomfanget er fortsatt uklart. Så langt er det meldt om to døde, mens flere personer er fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø, sier politimester i Troms, Einar Sparboe Lysnes, til Nettavisen.

De to omkomne er menn. Ni andre passasjerer skal ha kun fått lettere skader.

De øvrige passasjerene ble fraktet med buss til UNN for en sjekk.

Alle skal være fra Lenvik kommune, hvor det er opprettet en krisestab.

Det er slått katastrofealarm på UNN. Skadde ankommer sykehuset.

Dårlige værforhold

Politiet opplyser at det er ikke noe som tyder på at en annen bil var involvert i ulykken. Men kan ha vært utfordrende kjøreforhold i området.

– Bussen kjørte av veien i en slak høyresving og ligger nå delvs tippet over siden i grøfta i en skrent. Det er ikke spesielt godt vær i området og en del nedbør, sier Lysnes.

Ifølge Nordlys dreier det seg om en charterbuss med norske passasjerer, hovedsakelig pensjonister. Bussen var på vei fra Murmansk til Finnsnes.

To skadeetterforskere er sendt til ulykkesstedet.

– Veien, E6, er stengt, forblir stengt og vi vet ikke når den kan åpnes igjen, sier Lysnes.

Ifølge bussoperatøren Cominor var det tre sjåfører i bussen. Føreren skal være i live og kan bidra til å oppklare årsaken til ulykken, opplyser politiet.

Hjelpeforsyninger

Ifølge iTromsø satt begge de omkomne bak i bussen.

Bussen skal være en del av «Aksjon Murmansk», en organisasjon som sender hjelpeforsyninger til Murmansk.

– Bussen havnet utenfor veikanten og skar ut i grøften. Den bakre delen av bussens høyre side traff en bergnabb som stakk ut, sier Vidar Bjørkli, som var ombord i bussen, til iTromsø.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere