RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To døde etter jordras

Foto: 330-skvadronen (Helgeland Arbeiderblad)
Sist oppdatert:
To personer har omkommet og to er savnet etter et jord- og snøras ved Jamtfjelltind sør for Mosjøen.

Politiet mottok klokken 23.28 søndag kveld melding om at en gruppe på åtte voksne personer ikke var returnert som forventet etter at de skulle gå på ski til Jamtfjelltinden i Vefsn kommune for å sette ut en trimpost.

- Helgeland Politidistrikt har opplysninger som går ut på at turfølget ble overasket av et snø- og jordras ca klokken 15, søndag 16.mai. Fire personer ble tatt av raset, fire berget seg, men av disse ble to skadet, en alvorlig, opplyser Helgeland politidistrikt.

- De overlevende lyktes med å grave ut to personer fra raset, begge disse var omkommet. To er fremdeles savnet i raset. Disse er forventet omkommet, melder politiet i en pressemelding.

50-60 meter bredt
Turfølget fikk ikke varslet om hjelp fra stedet.

- Raset som gikk var på 50-60 meters bredde. Fire personer ble tatt av raset, av disse er to bekreftet omkommet og to er skadet, den ene alvorlig, sier politimester Håvard Fjærli til Helgeland Arbeiderblad.

Les også: Åtte personer savnet i fjellet ved Mosjøen

De to personene som var helt uskadet, gikk av gårde for å hente hjelp. De ble funnet i god behold på morgenen 17. mai.

Et Sea King helikopter ble satt inn i søket og fraktet politimannskaper inn til rasstedet. Men på grunn av esktreme forhold i fjellet er politiet nå fraktet ut igjen, ifølge Helgeland Arbeiderblad.

- Ifølge piloten på Sea King-helikopteret er det nå ikke forsvarlig å lande inne i rasområdet. Vi frakter folk inn og ut av området utelukkende med helikopter. Det har gått flere store ras i området og jeg legger med dette ned forbud mot å ferdes i området, sier politimester Fjærli til avisen.

- Meget farlige forhold
- Det er meget farlige forhold i fjellet og det har gått flere ras i nærheten av ulykkesområdet. Politiet arbeider med å få kontaktet pårørende, skriver politiet.

Politimesteren har etter ulykken nedlagt forbud mot å ferdes i fjellområdene i Vefsn kommune på grunn av «ekstrem fare for snøskred».

Kommunens kriseteam er nå samlet for å ta hånd om de pårørende.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere