RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To døde i drukningsulykke

DRAMATISK: To personer er bekreftet døde i en drukningsulykke i Larvik tirsdag kveld. Alle nødetatene var på stedet, og livreddende hjelp ble forsøkt, til ingen nytte.
DRAMATISK: To personer er bekreftet døde i en drukningsulykke i Larvik tirsdag kveld. Alle nødetatene var på stedet, og livreddende hjelp ble forsøkt, til ingen nytte. Foto: Peder Gjersøe/NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Politiet bekrefter at to utenlandske statsborgere døde i en drukningsulykke i Larvik tirsdag kveld.

«De to personene som ble hentet opp av vannet er erklært døde. Politiet har ikke fått tilbakemeldinger om at de pårørende er varslet», melder Vestfold politidistrikt på Twitter.

Videre skriver de at de to hadde vært på fisketur på stedet. Den ene skal ha falt i vannet, og den andre skal ha forsøkt å hjelpe.

Her kan du sende tips til Nettavisens journalist.

Cirka klokken 18.30 meldte Vestfold politidistrikt om at en person hadde druknet utenfor Mølen i Larvik. Kort tid senere ble meldingen oppdatert til at det var to personer som hadde falt i vannet.

– Vi mener at begge to har flat ned i vannet fra land, vi har ikke noen informasjon om at de var i båt. Vi anser hendelsen som en sivil ulykke, sier operasjonsleder i Vestfold politidistrikt Jan Kristian Johnsrud til Nettavisen.

RYKKET UT: Redningsselskapet rykket ut for å bistå i redningsarbeidet.

De to som ble funnet i vannet skal være i slekt, og er utenlandske statsborgere.

– Vi har vært i kontakt med pårørende, men vi har noen utfordringer med kommunikasjonen. Derfor vil jeg ikke si så mye mer om dem vi fant på nåværende tidspunkt, forklarer Johnsrud.

Redningshelikopter og redningsskøyte ble rekvirert. Fra Redningsselskapet var det RS «Stormbull» som rykket ut til stedet.

– Ingen av dem puster

– De to personene vi har funnet har ligget lenge under vannet, ingen av dem puster. Helsepersonell er på stedet og jobber med saken, sa Johnsrud til Nettavisen tidligere tirsdag kveld.

RS «Stormbull» rykket umiddelbart fra basen i Stavern etter at de fikk melding om ulykken fra politiet, og brukte 20 minutter til de var på ulykkesstedet.

– Vi har vært på en ulykke der det har falt folk i sjøen. Vi bistod i redningsarbeidet med én dykker, i tillegg var brannvesenet her med overflatesvømmere, sa Kjetil Braaten, styrmann på redningsskøyten, til Nettavisen tidligere i kveld.

– To personer ble dratt opp til land og fraktet bort i ambulansehelikopter. Jeg kjenner ikke til tilstanden til de som ble funnet i vannet, forteller Braaten.

Fraktet til Ullevål

Gjenopplivning ble forsøkt på stedet, og søk etter flere druknede er avsluttet.

Politimannskaper fra Telemark politidistrikt har også deltatt i redningsaksjonen. Ifølge Braaten var også et Sea King på stedet.

Ifølge Østlands Posten skal de to personene som ble funnet i vannet være fraktet til Ullevål sykehus i Oslo. De skal ha blitt sendt med hvert sitt helikopter.

Mølen er et populært turområde og et yndet sted for brettseilere. Mest kjent er stedet for sin lange, og fredete, strand bestående av rullestein. En rekke fornminner er også å finne her. Mølen ligger ikke langt fra Helgeroa og Nevlunghavn, skriver lokalavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere