RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rolf Formo (TA)

To dømt for 304 lovbrudd

Sist oppdatert:
Brøt seg inn på landstedet til Fabian Stang og hos over 100 andre hytteeiere. Nå er innbruddstyvene dømt til to års fengsel for til sammen 304 lovbrudd.

I en sjeldent lang dom på hele 77 sider, ramses opp hytteinnbrudd over en lav sko. I retten har mennene på 21 og 23 år fra Porsgrunn forklart at de raidet hytter og båter i Porsgrunn, Bamble, Kragerø, Nissedal og Gautefall, mest for spenningens skyld.

Mennene har ikke arbeid og mottar sosialstønad og arbeidsavklaringspenger fra NAV. Ingen av de to er tidligere straffedømt, skriver PD.no.

Elg og brennevin

Fra hyttene har de stjålet utrolige mengder verdisaker, mat og alkohol. Fra familien Thorsdals småbruk i Bamble stjal de blant annet 15-20 kg elgkjøtt, 10-12 flasker med vin og brennevin og et salonggevær.

På Oslo-ordfører Fabian Stangs landsted i Bamble brøt de opp døra i hovedhuset, vinduet til et anneks, hoveddøra til lagerbygget, og døra til en utstyrsbod. Det eneste de fikk med seg var en motorsag.

Bjørkøya og Siljan

De to unge mennene har operert mot en bred skala av åsteder. De har brutt seg inn i båter, de stjal en snøscooter på skisenteret i Siljan, og fra Bjørkheim kafé på Bjørkøya stjal de safen med 5600 kroner, 10 flasker alkoholholdige drikker, 24 flasker Smirnoff Ice, 8 kartonger med sigaretter og tobakk, 8 kasser brus og en rekke kioskvarer.

De tømte mange hytter for elektronikk, som flatskjermer, kameraer, stereoanlegg til Playstation. De stjal en fluestang, fiskeutstyr, en utstoppet rev, mengder med vin og sprit, dykkerutstyr, verktøy, snowboard, skismøring og mye annet

Fra hytta til en pensjonert politimann i Bamble stjal de en påhengsmotor til 38.000 kroner. Den voldsomme innbruddsturneen startet i oktober 2009 og pågikk til mai i år.

6. mai kom de seg inn på Klokkerholmen Leirskole. De er dømt for å ha banet seg adgang til et båthus, kontor og kjøkken/matsal ved å bruke en nøkkel som var gjenglemt på stedet. De stjal et dobbeltløpet haglegevær, en bærbar PC, en god del dykkerutstyr, verktøy, svømmeføtter, båtbensin og brus- og matvarer, til sammen verdt innpå 40.000 kroner.

Tilsto mye

21-åringen og 23-åringen har erkjent mange av lovbruddene. For noen av tiltalepostene er de frikjent, fordi politiet ikke har ført tilstrekkelig bevis. Men rekken av lovbrudd de er dømt for er kolossalt. 23-åringen er domfelt for 101 innbrudd og grove tyverier og 35 forsøk på innbrudd og grove tyverier.

21-åringen er dømt for 92 innbrudd og grove tyverier, og 42 forsøk.

Aktor, politiadvokat Helge Bolstad, la i Nedre Telemark tingrett ned påstand om at begge de tiltalte dømmes til inndragning av 14.000 kroner i utbytte.

De tiltalte har erkjent å ha videresolgt to TV-er, for totalt 2000 kroner, men retten mener det ikke er ført tilstrekkelig bevis for at de har solgt mer av tyvegodset. Politiet beslagla store mengder tyvegods i forbindelse med pågripelsen av mennene.

Stang droppet krav

Mange av de fornærmede er tilkjent mindre summer i erstatning. Det går ikke fram av dommen at Oslo-ordføreren har fremmet erstatningskrav for innbrudd og tyveri av motorsaga.

Innehaveren av Bjørkheim Kafé er tilkjent 21.000 kroner i erstatning.

Les flere nyheter fra Porsgrunns Dagblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere