RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To dømt til døden for drap på britiske turister i Thailand


Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet døde på en strand på ferieøya Koh Tao 15. september 2014. Ifølge politiet ble Witheridge voldtatt før de begge ble drept på bestialsk måte.
Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet døde på en strand på ferieøya Koh Tao 15. september 2014. Ifølge politiet ble Witheridge voldtatt før de begge ble drept på bestialsk måte. Foto: Facebook
Sist oppdatert:
En domstol i Thailand har dømt to gjestearbeidere fra Myanmar til døden etter å ha kjent dem skyldig i drapet på to britiske turister i 2014.

Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet døde på en strand på ferieøya Koh Tao 15. september 2014. Ifølge politiet ble Witheridge voldtatt før hun ble slått i hjel.

Miller skal ha blitt slått i hodet med ett slag. Han ble liggende på grunt vann, og dødsårsaken var drukning.

De to gjestearbeiderne hevder å ha blitt gjort til syndebukker for en forbrytelse de ikke har begått. Begge har fortalt at de ble mishandlet av politiet og presset til å tilstå. Tilståelsene ble trukket tilbake kort tid etter.

De to ble torsdag også funnet skyldige i voldtekt og i å ha forsøkt å dekke over forbrytelsen.

Fremmedarbeiderne Zaw Lin (venstre) og Win Zaw Htun fra Myanmar ankommer regionsdomstolen på ferieøya Koh Samui.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere