Franske helsemyndigheter opplyser fredag at to personer er døde av det muterte svineinfluensaviruset, melder nyhetsbyrået AP.

Viruset ble først funnet i Norge, men har senere blitt oppdaget i en rekke andre land.

Les også: Fant mutert svineinfluensavirus

To syke i to byer
Ifølge franske myndigheter er den ingen sammenheng mellom de to tilfellene, og de to som er døde skal ha vært innlagt på forskjellige sykehus.

- Denne varianten av viruset kan ha bidratt til at viruset kan ha smittet dypere ned i luftveiene hos pasientene og skapt et alvorligere sykdomsforløp, opplyste helsedirektør Bjørn-Inge Larsen og direktør Geir Stene Larsen ved Folkehelseinstituttet da det muterte viruset ble funnet.

Resistent mot Tamiflu
- Denne mutasjonen kan øke virusets evne til å påvirke spesielt lungevevet, står det i en uttalelse fra det statlige franske instituttet for helseovervåkning (InVS).

Ifølge instituttet har mutasjonen i ett av tilfellene hadde en tilleggsmutasjon som er resistent mot virkestoffet oseltamivir som blant annet finnes i Tamiflu.

Påvist også i andre land
Mutasjonen, som først ble oppdaget i Norge, er også funnet i en rekke andre land. Norge har rapportert sine funn inn til WHO.

Den påviste endringen i viruset beskrives som liten, men stor nok til å bety en forskjell. Funnene vil bli gransket videre både av norske og utenlandske helsemyndigheter.