To døde etter båtulykken i Mandal

19.04.13 22:15

To tyske turister omkom på sykehuset etter at båten deres kantret utenfor Mandal fredag. Tilstanden er stabil for den tredje som havnet i sjøen.

Fredag formiddag ble en av mennene funnet i sjøen av en forbipasserende båt. Dette utløste en leteaksjon, og de to andre ble funnet noe senere. Disse ble sendt med luftambulanse til Oslo universitetssykehus, der de senere døde, bekrefter stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon overfor NTB.

De to omkomne var i begynnelsen av 50-årene. Mannen som ble funnet først, ble sendt til Kristiansand sykehus, og tilstanden hans var en periode også livstruende.

- Tilstanden hans er nå stabil, så det synes å gå greit med ham, sier Gabrielsen.

Vind og bølger
Følget av tyske turister hadde ifølge Fædrelandsvennen leid en privat hytte på Skjernøya i Mandal, og dro ut med en leid båt. Denne er ikke funnet.

- Vi vet foreløpig ikke årsaken til ulykken, men det var mye vind og høye bølger i området, sier stasjonssjefen.

Samboeren til en av de tyske hobbyfiskerne befant seg på hytta da ulykken skjedde.

Det er uklart hvor lenge de tre lå i vannet før de ble hentet opp. De to som nå er omkommet, ble funnet halvannen kilometer fra hverandre.

De tre tsjekkiske hobbyfiskerne som fant den første mannen, bor ved Tregde feriesenter, som fredag fungerte som en slags redningssentral.

Vi har rundt 30-40 fisketurister boende her, særlig tsjekkere og tyskere, sier daglig leder Trond Kristiansen til NTB.

Stor leteaksjon
Han forteller at deres gjester får beskjed om værmeldingen hver morgen, og at de får beskjed om å holde seg innaskjærs når været er dårlig.

- De som ble funnet, hadde tydeligvis vært for langt ute, sier han.

Det ble iverksatt en stor leteaksjon i sjøen rundt fyret tirsdag formiddag. Rundt ti båter og et redningshelikopter deltok i søket.

De to redningsskøytene Hvaler og Ægir, losbåten fra Kristiansand, fraktebåter, lokale sjarker og mannskap fra Brannvesenet Sør var blant dem som søkte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.