*Nettavisen* Nyheter.

To døde etter brannen på Gjøvik

Den andre personen som ble reddet ut av den brennende bygningen på Gjøvik lørdag, døde av skadene like etter midnatt natt til mandag.

Den omkomne er en 23 år gammel mann fra Gjøvik.

– I samråd med familien og sykehuset bekrefter vi at vedkommende døde like etter midnatt natt til mandag, sier politiadvokat Mari Lauritzen Hasle i Vestoppland politidistrikt.

Politiet vet foreløpig ikke noe om årsaken til brannen i det gamle trehuset i sentrum av Gjøvik.

Bygården som brant, er en gammel trebygning i krysset Hans Mustads gate/Hunnsvegen midt Gjøvik sentrum. Brannen startet rundt midnatt natt til søndag, og bygningen ble raskt helt overtent.

Identiteten til den andre som omkom, er fortsatt uavklart.

– Vi vet ikke med sikkerhet hvem den omkomne er og kan ikke si noe om det før vi får en endelig bekreftelse. Vi regner med å få svar på obduksjonen i løpet av to-tre dager, sier politiadvokat Lauritzen Hasle.

Alle beboere og folk som oppholdt seg i bygget, ble evakuert, og brannvesenets røykdykkere saumfarte deretter bygningen på leting etter folk som ikke hadde klart å komme seg ut.

Halvannen time etter at brannen startet, jobbet brannvesenets røykdykkere fortsatt med gå gjennom den brannherjede bygningen. Det ble etter hvert klart at to personer ikke var gjort rede for, og like etter klokka to ble det bekreftet at de to var funnet, hvorav en av dem ikke hadde overlevd, mens den andre hadde pådratt seg alvorlige brannskader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag