RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To drept i sammenstøt i Beirut

Sist oppdatert:
Beirut (NTB-AFP-Reuters): To personer ble natt til mandag drept i gatekamper i Libanons hovedstad Beirut, ifølge landets statlige nyhetsbyrå.

Ytterligere 18 personer ble såret i kampene som sto mellom rivaliserende grupper som er for og imot Syrias president Bashar al-Assad.

Unge menn sperret i løpet av natten gatene i bydelen Tareek el-Jdideh, der det for det meste bor sunnimuslimer. Kampene raste fram til klokka 3, og i løpet av urolighetene ble blant annet en bygning satt i brann. Bygningen huser kontorene til et lite prosyrisk parti. Flere biler og motorsykler som sto parkert i gatene, ble også påtent.

Om morgenen var gatene igjen rolige, men stemningen i byen er spent, og frykten er stor for at uroen i Syria skal føre til en ny borgerkrig i Libanon.

- Jeg har opplevd nok krig. Barna mine var livredde i natt, sier Amal Khattab, en 40 år gammel kvinnelig lærer som bor i bydelen.

Uroen brøt ut få timer etter at det ble kjent at regjeringssoldater hadde skutt og drept en antisyrisk sunnimuslimsk imam idet kolonnen hans lot være å stanse ved en kontrollpost nord i Libanon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere