Nettavisen presiserer: I tidligere versjon av denne saken skrev vi at to ble drept utenfor London pub. Det er ikke riktig. De to ble drept utenfor Per på hjørnet, som ligger rett ved siden av London pub (bare skilt av et lite gatekjøkken). Etter skuddene mot utestedet Per på hjørnet, bevegde gjerningspersonen seg videre til London pub.

Sigmund Nilsen Myre står med et veivende pride-flagg like ved åstedet. Det er under en time siden minst to personer ble skutt og drept ved London pub i Oslo sentrum.

- Det er for å vise støtte. De som kommer hit for å hate og gjøre disse grusomme handlingene gjør det for å undertrykke og gjøre oss redd. Vi viser at vi er her for kjærligheten og for at folk skal få være den de er, til Nettavisen.

– Vi skal ikke legge vekk flaggene, vi skal ikke skjule kjærligheten og det å elske den man vil, sier Myre til NTB.

– Jeg kommer til å gå i paraden i morgen og heve flagget enda høyere, for dette viser hvor viktig denne saken er, sier han.

Myre var en av flere som kom til åstedet med regnbueflagg etter masseskytingen. Flere av dem kom fra Pride-markeringer andre steder i Oslo.

- Har ikke ord

Han står der sammen med kameraten Morten Meldahl.

- Dette viser at vi må ha en enda større pride-feiring. Det er trist at dette skal skje midt i pride-uken. Jeg har ikke ord. Dette kan være våre venner, vi vet ikke hvem de er, sier Meldahl.

De fikk høre om hendelsen vis venner og leste nyheten om skuddene før de gikk til åstedet.

- De lurte på om det gikk bra med oss, og hvor vi var.

Tok til tårene

Meldahl forteller at han begynte å gråte da han fikk høre hva som var skjedd.

- Jeg trodde vi var i 2022.

- Vi kan ikke ta for gitt at folk er tolerante eller har gode verdier. Dette viser at det er en grunn til at vi feirer pride, sier Myhre.

Skytingen skjedde natten før den store pride-paraden.

- Vi må stå sammen og gjøre dette til en enda større feiring.