To dykkere savnet utenfor Kristiansand

Foto: Skau, Jon Anders (Scanpix)

Storstilt leteaksjon da dykkerne ikke kom opp som avtalt.

26.09.10 19:00

Det er slått full alarm etter at to dykkere ikke kom opp til overflaten som avtalt etter en dykketur.

- To danske dykkere er savnet. De skal ha dykket ved vraket til krigsskipet «Seattle» i Korsvikfjorden utenfor Kristiansand, opplyser Bård Austad, operasjonsleder ved Agder politidistrikt til Nettavisen.

Etter det Nettavisen får opplyst skal det vraket ligge på en skråning. På det dypeste skal krigsskipet ligge på 72 meter.

Kom ikke opp som avtalt
- Dykket startet kl. 13.08. Etter planen skulle dykkerne komme opp av vannet kl. 13.00. Kl. 13.31 meldte dykkelederen fra til politiet, og de meldte videre til oss, sier redningsleder ved Hovedredningssentalen for Sør-Norge, Andreas Bull til Nettavisen.

Ambulanser, politi og redningshelikoptere ble kjapt sendt ut. I tillegg er kystvaktskipet Nornen på stedet for assistanse.

Må leie inn fra privat dykkefirma
- Brannvesenets dykkere kunne dykke ned til 30 meter. De gjorde ingen funn her. Nå har vi leid inn profesjonelle dykkere som kan dykke ned til 100 meters dyp, sier redningsleder Bull.

I forbindelse med at brannvesenets redningsdykkere søkte, gikk en av dem for kjapt opp, skriver Fvn.no . Dykkeren ble hentet av ambulanse og kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand for behandling. Tilstanden er ukjent.

- En branndykker fikk en for kjapp oppstigning, bekrefter operasjonslederen.

Et populært mål
Vraket det 140 meter lange krigsskipet «Seattle» er et populært mål for mange dykkere. Skipet gikk ned 9. april 1940 da det kom i kryssild mellom krysseren Karlsruhe og Odderøya fort. Skipet ble oppdaget av dykkere i 1988.

Til NTB sier Carlo Golfetto på dykkersenteret One Ocean Dive i Kristiansand at kun erfarne dykkere bør gå ned til vraket, og legger til:

- Og det er ikke tillatt til å gå inn i vraket, sier Golfetto.

Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.