Gå til sidens hovedinnhold

To eksplosjoner i boligblokk i Stockholm – kobles til tidligere eksplosjon

En person er skadd og rundt 50 er evakuert etter to eksplosjoner i to boligblokker i Husby og Kista nordvest for Stockholm.

Eksplosjonene skjedde med få minutters mellomrom. En beboer forteller at døren til leiligheten hennes fløy inn flere meter.

To bygninger der det bor flere familier, har fått omfattende skader, og en person er brakt til sykehus med lettere skader.

Eksplosjonene inntraff ved 2.30-tiden natt til tirsdag.

En boligblokk ble evakuert på grunn av rasfare, melder svensk TV 4 Nyhetene.

En beboer TV 4 Nyhetene har snakket med sier at eksplosjonen skjedde inne i hans leilighet mens han selv befant seg inne på badet.

Dør blåst inn

– Min dør bare fløy inn flere meter. Den var helt ødelagt, sier en av beboerne til TT. Han bor i fjerde etasje.

– Det var der det smalt. Alle dører der er blåst inn, legger han til.

To boligblokker har fått omfattende skader, men kun den ene er evakuert. En person er brakt til sykehus med lettere skader.

Grunnen til evakueringen er de store skadene og at det er mange løse ledninger, oppgir Fredrik Dackland fra redningstjenesten i Stockholm.

Ukjent motiv

Politiet avhørte tirsdag flere øyenvitner og sendte også et bombeteam til stedet. Motivet er foreløpig ukjent, og ingen er pågrepet.

En fotograf fra nyhetsbyrået TT mener at begge eksplosjonene skjedde i fjerde etasje i hver av bygningene.

– Balkongen er helt utblåst, og det ser ut som det har eksplodert på svalgangen i fjerde etasje. Det er massevis av glass overalt, og flere ruter har blåst ut i bakgården, sier Fredrik Sandberg.

Like etter klokken 10.00 opplyser Aftonbladet at eksplosjonene i Stockholm kan ha en sammenheng med en detonasjon på Östermalm i forrige uke.

- Vi ser på koblingen mellom til pågående etterforsnkning, men for øyeblikket kan jeg ikke bekrefte opplysningene, sier Anna Westberg i Stockholms-politiet til Aftonbladet.

Kommentarer til denne saken