*Nettavisen* Nyheter.

To er bedre enn en

Slettningsbu i Jotunheimen. Foto: Ronald Toppe

Hvorfor kaste bort en hel dag på å kjøre mellom Bergen og Oslo når du kan bruke to? Se billedkarusell her.

16.09.05 09:46

Du har sikkert gjort det mange ganger, satt en hel dag i bilen for å komme deg fra A til B. De fleste av oss synes det er møkka kjedelig, ikke minst de som sitter i baksetet. Men det finnes et alternativ! Del turen på to dager, og legg inn en kort fjelltur inn til en turisthytte: Det finnes massevis av hytter en fin ettermiddagsturs avstand fra hovedveiene.

Helgen 20-21. august kjørte vi fra Bergen til Oslo, en tur som tar sju-åtte stillesittende timer. Men denne gangen valgte vi altså en ny vri. Vi kjørte via Lærdal, og etter tre timer svingte vi av E16 i Tyinkrysset og kjørte opp mot Tyinvatnet. Seks kilometer fra krysset parkerte vi på Tyinnstølen, og tok på fjellstøvlene. Målet var Slettningsbu, en DnT-hytte to timer inn på fjellet. Siden hytta er selvbetjent behøvde vi ikke bære med oss mat - praktisk!

Turen inn er lett og fin. Den første kilometeren stiger 200 m opp den bratte lien fra veien, men så er det bare lett terreng med vann og vidder videre vestover. De fem-seks kilometerene inn tok to timer, inkludert kaffebål ved en knatt nord for Nedre Årdalsvatn. Tørr einer gjorde det lett å fyre opp selv om det duskregnet litt. Hytta og sikringsbuen ligger trivelig til ved Øvre Årdalsvatn. Den har fjorten sengeplasser, men vi var helt alene denne natten.

Vi våknet til sol i doggen søndag, og hadde en flott morgentur tilbake til Tyinstølen. Etter et kjapt bad i Tyinvatnet satte vi oss i bilen, og fire timer senere var vi fremme. Fortsatt opplagte, og en fin oppevelse rikere.

DnTs informasjon om Slettningsbu

Kartverkets kart på nettet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag