*Nettavisen* Nyheter.

To familier fortsatt evakuert etter brann i Kariel

Vadsø (NTB): De fleste av de evakuerte etter garasjebrannen i Kariel i Øst-Finnmark hadde fått flytte hjem igjen fredag kveld. Sikkerhetssonen er redusert til 300 meter.

17.02.12 22:50

Østfinnmark politidistrikt fikk ved 4-tiden natt til fredag melding om en garasjebrann i bygda Kariel, mellom Vadsø og Vestre Jakobselv.

En time senere kom det ny melding om at det ble oppbevart både acetylen og oksygenflasker i garasjen. I tillegg ble det opplyst at det var lagret 10 kilo dynamitt i garasjen.

På grunn av fare for eksplosjon ble det etablert en sikkerhetssone på tre kilometer. Denne sonen ble så redusert til 500 meter og deretter til 300 meter. Bare to hus var fortsatt evakuert fredag kveld, og europavei 75 på stedet var igjen åpnet for trafikk.

Eksplosjonsfaren begrenset slukningsarbeidet, og hele garasjeanlegget brant ned. Brannvesenet og Sivilforsvaret må vente til tidligst lørdag med å gå inn på branntomta.

- De må vente på at innholdet i gassflaskene er stabilt, og nedkjølingen tar tid. Årsaken til brannen er ennå ikke kjent, sier operasjonsleder Jørn Haga i Østfinnmark politidistrikt til NTB.

Ingen personer kom til skade i forbindelse med brannen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.