RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To fanger henrettet i USA

Washington (NTB-AFP): To dødsdømte fanger ble tirsdag henrettet i henholdsvis Florida og Texas, de to amerikanske delstatene som har gjennomført flest henrettelser i år.

I Florida ble Darius Kimbrough (40) henrettet med en giftsprøyte med anestesimiddelet midazolam etter at høyesterett avviste hans siste anke, opplyser en talskvinne for myndighetene.

Han ble i 1991 dømt til døden for å ha voldtatt og drept en 28 år gammel kvinne i hennes egen bolig.

I Texas ble Jamie McCoskey (49) henrettet i byen Huntsville. Han var dømt for å ha borført et par i Houston i 1991. Den 20 år gamle mannen ble drept, mens kjæresten hans ble voldtatt. Også McCoskey ble henrettet med en giftsprøyte fylt med veterinærproduktet pentobarbital. Texas har skaffet giften fra ikke-sertifiserte leverandører siden de offisielle ikke vil at det skal brukes til å henrette mennesker.

McCoskey hadde ikke anket dødsdommen.

Så langt i år er det henrettet i alt 34 personer i USA. Kimbrough var den sjuende personer som ble henrettet i Florida siden årsskiftet. Ikke siden 1984 har så mange blitt henrettet i løpet av et år i Florida. I Texas er det så langt henrettet 15 personer i år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere