Gå til sidens hovedinnhold

To fiskere funnet døde

Onsdag ettermiddag ble to døde menn funnet i havet ved Grønnøy i Meløy.

Det var like før klokka 15 onsdag ettermiddag at politiet i Salten fikk melding om at en død mann var funnet i sjøen ved Storsand på Grønnøy i Meløy kommune.

Død i fjæra
- Mannen bar preg av å være fisker. Han lå i sjøen da han først ble observert, men været i området brakte den døde personen inn i fjæra, sier jourhavende jurist ved Salten politidistrikt Viktor Madsen til an.no.

Men det stoppet ikke der. Bare en drøy time senere fikk politiet melding om at nok en mann var funnet død i sjøen i området.

Oppsøkte mottak
- Vår viktigste oppgave nå er å få identifsert de to personene og få varslet pårørende. Vi har vært i kontakt med fiskemottak for å komme i kontakt med folk som har vært på sjøen i dag. Dersom noen har tips, er vi veldig interessert i snakke med folk som har vært på sjøen i området i dag, sa Madsen til an.no rundt klokka 16.30 onsdag ettermiddag.

En times tid senere kunne Madsen fortelle at to eldre menn er identifisert.

Hadde ID på seg
- De to personene er hjemmehørende i Meløy. Noe mer enn det kan vi ikke gå ut med nå. Vi jobber med å få varslet de pårørende.

- Hva var det som gjorde at personene ble identifisert så fort?

- En av de omkomne hadde identifikasjon på seg. Ut fra dette fikk vi kontakt med noen som kjente vedkommende. På den måten fikk vi også opplyst hvem denne fiskeren pleier å være på havet sammen med. Trolig har de to vært ute og satt garn sammen. Det vi vet er at båten gikk ut klokka ni i dag tidlig, sier Madsen

Et Sea King redningshelikopter, en redningsskøyte og politiet er nå på tur til stedet der personene ble funnet. Madsen sier at det også er lege på plass. Politiet jobber videre ut i fra en teori om at det har skjedd en ulykke til sjøs der en eller flere fartøy har vært involvert.

Ingen meldt savnet
- Personene bærer ikke preg av å ha ligget i sjøen lenge. Det er heller ikke kommet inn noen savnetmelding. Kombinasjonen av disse faktorene gjør at vi tror de to personene kan ha omkommet i dag, fortsetter politiadvokaten.

Selv om et redningshelikopter ble sendt ut onsdag ettermiddag måtte dette snu i løpet av kort tid. Været var rett og slett for dårlig. Madsen sier også at redningsskøyta er på tur fra Træna, men at denne også forsinkes av det dårlige været.

- Det vil ta noe tid før redningsskøyta kan være på plass fra Træna på grunn av det dårlige været. Det er også svært dårlig sikt.

Les flere saker hos AN.no

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet