*Nettavisen* Nyheter.

To forfattere priset av Aschehoug

Oslo (NTB): Kurt Aust fikk Mads Wiel Nygaards legat, mens Marco Demian Vitanza fikk Aschehougs debutantpris 2011 under forlagets vårlansering mandag.

Legatet er på 50.000 kroner, mens debutantprisen er på 30.000 kroner. Vitanza fikk prisen for romanen «Urak», som kom ut i fjor.

- Jeg tar denne prisen som et kjempekompliment, men også som en oppfordring til å fortsette å skrive, sa Marco Demian Vitanza da han fikk prisen.

Mads Wiel Nygaards legat ble førte gang utdelt i 1953, og er en anerkjennelse av et kvalifisert forfatterskap. Prisen skal være en oppmuntring og inspirasjon i det videre arbeidet.

Kurt Aust, som er dansk født, men bor i Horten, debuterte i 1999 med den historiske kriminalromanen «Vredens dag», som han fikk Aschehougs debutantpris for. Etter det har han gitt ut flere krimbøker med de samme to hovedpersonene, den danske professor Thomas av Boueberge og hans norske sekretær Petter Hortten.

For «Hjemsøkt», som kom i 2003, fikk han både den norske Rivertonprisen og den skandinaviske krimprisen Glassnøkkelen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.