*Nettavisen* Nyheter.

To fra VIF på U21-landslaget

Møter Portugal 8. februar.

24.01.11 12:20

Norges nye U21-landslagstrener Per Joar Hansen tok ut sin første landslagstropp mandag formiddag. U21-landslaget starter sesongen med privatlandskamp borte mot Portugals U21-landslag i Lisboa 8. februar.

Vålerenga-spillerne Harmeet Singh og Stefan Strandberg er plukket ut i troppen.

- Dette er en meget spennende tropp, full av gode spillere. De fleste spiller fast i Tippeligaen, eller mye på sitt europeiske klubblag, og jeg tror denne troppen er en god sammensetning av spillertyper, sa Hansen på en pressekonferanse mandag.

Troppen

Lars Cramer - Strømsgodset
Arild Østbø - Viking
Fredrik Semb Berge - Odd Grenland
Torgeir Børven - Odd Grenland
Magnus Wolff Eikrem - Molde
Omar Elabdellaoui - Manchester City
Vegar E. Hedenstad - Stabæk
Markus Henriksen - Rosenborg
Abdisalam Ibrahim - Scunthorpe
Remi Johansen - Tromsø
Flamur Kastrati - Twente
Anders Konradsen - Bodø/Glimt
Joakim Våge Nilsen - Haugesund
Håvard Nordtveit - Bor.Mönchengladbach
Marcus Pedersen - Vitesse
Thomas Rogne - Celtic
Harmeet Singh - Vålerenga
Stefan Strandberg - Vålerenga

Flere nære a-landslaget

9. februar spiller a-landslaget mot Polen, og landslagssjef Egil "Drillo" Olsen fant ikke plass til noen Vålerenga-spillere i sin tropp.

- Denne gangen er det ikke skader og sykdom å ta hensyn til. Alle er tilgjengelige. I 2010 gjorde vi det bra med et stabilt mannskap, så derfor tar jeg ut stort sett kjente navn i 20-mannstroppen, sa Olsen på en pressekonferanse mandag.

- Bakgrunnen for uttaket er det som er presteert på landslaget, men vi har også fulgt spillerne nøye på klubblag og hatt god dialog med de forskjellige trenerne.

Olsen understreker at det er mange navn som er aktuelle for A-troppen, blant annet Vålerengas midtbanetrio (Hæstad, Singh og Fellah, anm.), men at sammensetningen av laget blir lagt stor vekt på. I tillegg spiller U21-landslaget kamp i samme periode, og Olsen innrømmer at noen av spillerne der muligens hadde blitt med i en A-tropp hvis ikke kampene kolliderte.

- Flere av U21-spillerne har vært stabilt gode over tid, og vi hadde nok vurdert å ta med et par av dem hvis de ikke skulle spille kamp samtidig, sa Olsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Dagfinn Limoseth - Digitalsport

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag