RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To funnet døde i hytte utenfor Hokksund

Sist oppdatert:
En kvinne i 30-årene og hennes sju år gamle sønn ble sent lørdag kveld funnet døde. To andre er alvorlig skadd etter det politiet tror er en gasslekkasje.

(dt.no): Det var like før klokken 23.30 lørdag kveld at politiet fikk melding om at to personer var funnet døde i en hytte ved Lauvtjern like utenfor Hokksund. Politi, ambulanse og brannvesen rykket ut til stedet.

 Ytterligere to personer, en mann i 20-årene og en jente på ni år, ble funnet skadet på stedet. Tilstanden er søndag morgen livstruende for begge de to personene, opplyser Oslo Universitetssykehus.

– Mye tyder på at det er en ulykke som har forårsaket dette. De to skadde personene var bevisstløse og ble fraktet bort med luftambulanse, opplyste operasjonssentralen i Søndre Buskerud politidistrikt til dt.no natt til søndag.

Politiet bekrefter at det er en familie som oppholdte seg på hytta, men at mannen i 20-årene ikke skal være far til de to barna. Ingen av personene som ble funnet skal ha hatt ytre skader, opplyser politiet.

Politiet: – Ble funnet av en nær slekning

Moren og sønnen skal ifølge politiet ha blitt funnet omkommet av en nær slektning. Vedkommende oppholdt seg ikke selv på hytta, men reiste opp til hytta fordi det ikke var mulig å få kontakt med familien.

Det skal være svært dårlig mobildekning i området hvor hytta ligger.

– Mye som taler for at det er en ulykke

De første opplysningene gikk ut på at det hadde vært en gasseksplosjon, men politiet mener nå at det i stedet kan ha vært en gasslekkasje.

To personer omkom lørdag natt i en gasseksplosjon i en hytte i Hokksund.


– Det er mye som taler for at dette er en ulykke og at det er mulig at det har vært en gasslekkasje. Brannvesenet har foretatt målinger, og det kan tyde på at det har vært en del gass, sa daværende operasjonsleder Arild Ølberg i Søndre Buskerud politidistrikt.

Da de første politipatruljene ankom stedet, luktet det gass ved hytta.

– Brannvesenet var tidlig på plass, og røykdykkere var inne og skal ha skrudd av gassen. Det var noe propangass i forbindelse med kjøkkenet, sier operasjonsleder Morten Eriksson til db.no søndag formiddag.

Skal undersøke hytta nærmere i dag

Kvinnen i 30-årene og den syv år gamle gutten som ble funnet døde, ble ved 02-tiden natt til søndag fraktet ut av hytta. Politiet har nå sperret av området og vil undersøke hytta nærmere søndag morgen, sier politiet.

– Vi vil reise opp til hytta for å foreta en mer gjennomgående teknisk undersøkelse på stedet om få timer. Vi håper å få en best mulig forklaring på hva som har skjedd og hvorfor. Fortsatt er det ingen grunn til å tro at dette er noe annet enn en ulykke, sier operasjonsleder Morten Eriksson.

Les flere saker på dt.no her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere