Gå til sidens hovedinnhold

To funnet døde på Hardangervidda

Snøscooterpatruljer fra Røde Kors fant onsdag to døde mennesker i området Nupstjørn i forbindelse med leting etter et savnet fransk ektepar.

Klokken 17.00 fant snøskuterpatruljer fra Røldal Røde Kors to døde mennesker i området Nupstjørn. Funnstedet er i Hordaland politidistrikt, som vil håndtere saken videre, skriver politiet Telemark i sin logg.

De omkomne er ikke identifisert, men pårørende i Frankrike er orientert om at det er gjort funn. Hordaland politidistrikt vil gjøre nødvendige undersøkelser på funnstedet, står det videre i loggen.

Søkt siden tirsdag
Det franske paret, en kvinne i slutten av 50-årene og en mann i begynnelsen av 60-årene, skulle etter planen ha kommet tilbake til Haukeli fjellstue etter en tur mandag. Søk etter de to ble startet tirsdag formiddag, etter at de ble meldt savnet.

Før uværet tvang letemannskapene til å ta pause fra letingen tirsdag kveld, fant de ut at paret har vært innom Hellevassbu og Middalsbu. Politiet antok at paret hadde gått tilbake mot Haukeliseter.

- De pårørende i Frankrike er orientert om at det er blitt gjort funn, opplyser operasjonsleder Gisle Småge ved Telemark politidistrikt til Telemarksavisa.

Til NTB sier Småge at funnstedet er i traseen det er naturlig å gå om man skal til Haukeliseter.

Onsdag fortsatte søket med hjelp fra Røde Kors og Norske Redningshunder. Det har vært utfordrende værforhold på Haukelifjell, og det var onsdag formiddag og ettermiddag kun mulig å søke i enkelte områder.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem