*Nettavisen* Nyheter.

To funnet etter snøskred i Ørsta

Foto: (Ørsta skisenter)

Fikk beskjed om skredet klokken 20.22. En person er funnet uskadd og en annen med uvisse skader.

12.01.12 22:13

Siste:Politet i Sunnmøre opplyser klokken 21.22 at de er på stedet, har snakket med den skadde og dannet et bilde av hendelsen. Vedkommende opplyser at det var en person til som kjørte i det samme området, og denne personen er bekreftet uskadd. Alt tyder på at det kun var disse to i området når skredet ble utløst. Det blir nå søkt videre for å være sikker på at ikke flere er tatt.

To tatt av skred
Politiet i Sunnmøre bekrefter at det er gått et snøskred i et alpinanlegg. To er reddet ut. Letemannskaper fortsatt søker etter flere personer.

- Klokken 20.22 fikk vi melding om snøskred i alpinanlegg i Bondalen i Ørsta. Det er meldt at personer er blitt tatt av skredet. Én person er hentet ut. Vi håper på å finne flere overlevende, sier operasjonsleder Trygve Ødegård til Nettavisen.

I følge operasjonslederen er lavinehunder og søkemannskaper samt helikopter er på vei inn mot skredområdet.

- Vi kan foreløpig si lite om skadene til personen som er reddet hentet ut, sier Ødegård.

Vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge, Bjørn Jarle Åmlid, sier at det er satt inn store ressurser på å finne de savnede.

Fortsetter letingen
- To personer er funnet. Den ene er skadd, men skadeomfanget er uvisst. Den andre er uskadd. De opplyser at de kjørte samme rute, og de tror ikke flere er tatt av skredet. Men vi fortsetter letingen inntil videre, forteller vakthavende redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB

Skredområdet skal være 6-700 meter fra vei.

Styreleder i Ørsta Skisenter på Bondalseidet, Svein Silseth, sier til BT at skredet skal ha blitt utløst utenfor preparert løype.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.