*Nettavisen* Nyheter.

To funnet omkommet

Brann Laksevåg Foto: (Bergensavisen)

To personer er funnet omkommet i brannruinene på Laksevåg

14.11.09 17:17

To personer er funnet omkommet etter nattens dramatiske brann på Laksevåg, skriver Bergensavisen.

- Krimtekniske har funnet to omkomne personer. Vi har fortsatt ikke identifisert dem, men det er nærliggende å tro at dette er de to polakkene som har vært savnet etter hybelbrannen i natt, sier Terje Hilland, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Ifølge kolleger skal de savnede være to familiefedre på 27 og 32 år. Begge er gift og har henholdsvis ett og to barn.

I sorg
16 polske arbeiderer er i sorg etter at to kolleger er forsvunnet etter nattens dramatiske brann på Laksevåg.

Fire polakker ble kjørt til Haukeland sykehus med lettere skader, tre av dem med fallskader etter flukten fra det brennende hybelhuset, mens to menn på 27 og 32 år er savnet og fryktes omkommet.

- De mistet alt i brannen, men det verste er at vi frykter at to avholdte arbeidskolleger kan ha gått bort, sier den 34 år gamle polakken Arthur til BA.

Arthur arbeder selv ikke med de brannrammede landsmennene, men kjenner flere av dem godt og er nå sammen med de evakuerte. For en uke siden kom han fra Polen til Bergen med fly sammen med en av dem som er savnet. Begge er gift og har henhodlsvis ett og to barn.

Se video fra stedet her

- Stemningen er naturlig nok preget av nattens dramatiske hendelse, sier Arthur som er glad for all den hjelpen de har fått.

- Lynnedslag i huset
Det spekuleres nå i at brannen kan ha startet i en sikringsboks.

- For to måneder siden var det et lynnedslag i huset og det elektriske anlegget kan ha blitt skadet i den forbindelse, det er en teori det snakkes en del om, forteller Arthur.

Les flere saker fra Bergen i Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.