*Nettavisen* Nyheter.

To ganger Dinamo for Vålerenga

20.01.11 12:17

Vålerengas motstandere til treningsleiren i Tyrkia fra 22. februar til 1. mars er klare.

Torsdag 24. februar møter Vålerenga den hviterussiske klubben Dinamo Minsk og tre dager senere, søndag 27. februar er russiske Dinamo Moskva motstander.

Kamptidspunkt og kampsted (Side eller Belek) er ikke bestemt på det nåværende tidspunkt.

- Treningskampprogrammet for vinteren begynner å bli fullstendig, og vi er godt fornøyde med motstanderne vi skal møte. Både i Copa del Sol og i Tyrkia får vi meget god internasjonal matching, sier sportsdirektør Truls Haakonsen til vif-fotball.no.

- Vi streber etter å få så mange kamper som mulig mot internasjonal motstand i våre treningskamper slik at vi er best mulig rustet for e-cupspill senere i sesongen, og Dinamo Minsk og Dinamo Moskva er meget gode lag som vi får brynet oss mot.

Vålerenga har en åpning for en treningskamp 18. februar, sannsynligvis mot norsk motstand, og leter etter motstander uken før seriestart.

- Vi starter sesongen på gress borte mot Viking, og ønsker å spille den siste treningskampen på gress. Da må vi sannsynligvis ut av landet, og vi jobber med å få på plass en motstander til helgen 11. til 13. mars, sier Haakonsen.

VIF Media jobber med at også treningskampene fra Tyrkia skal bli vist på VIF TV.

Se oppdatert terminliste her

Dinamo Minsk

Dinamo Minsk var den eneste klubben fra Den hviterussiske sosialistiske sovjetrepublikk som noensinne spilte i den sovjetiske toppdivisjonen. Klubben spilte der 39 av 54 sesonger, og vant ligaen i 1982.

Klubben har også vunnet den hviterussiske eliteserien syv ganger og den hviterussiske cupen tre ganger. I 2008 havnet klubben på andreplass i eliteserien.

Dinamo Moskva

Dinamo Moskva spiller i Russisk toppserie i fotball. Klubben er fotballaget til Sportsklubben Dinamo Moskva.

Deres beste resultat i Europa er utvilsomt prestasjonen i Cupvinnercupen 1971/72, hvor de ble nummer to, slått 3–2 i finalen av Celtic. Dette var den største prestasjonen i Europa av et russisk lag inntil CSKA Moskva vant UEFA-cupen i 2005. Dinamo Moskva vant sitt foreløpig siste seriegull i 1976, og sitt siste cupgull i 1995. På 1990-tallet tok klubben tre bronsemedaljer i serien og 3 cupmedaljer, men starten på dette århundre ble til sammenligning en ny skuffelse. Klubben greide ikke å ta medalje i serien før tredjeplassen i 2008, og da fikk de samtidig delta i mesterligaen for første gang. I første kamp mot Celtic i tredje kvalifiseringsrunde vant de noe overraskende 1–0, men det skotske laget vant 2–0 i den andre kampen. Dermed gikk Dinamo istedet inn i Europaligaens playoffrunde, hvor de tapte 2–1 sammenlagt for bulgarske CSKA Sofia.

I 2009 ble Dinamo Moskva nummer åtte i den russiske toppserien.

Tidligere Liverpool- og Bayer Leverkusen-spiller Andrij Voronin spiller for klubben.

Info om klubbene er hentet fra wikipedia.org

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eirik Førde , Digitalsport

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag